EN | HU

Információbiztonsági szabályzatok kialalítása

A szolgáltatás bemutatása

Az információbiztonsági keretrendszer kiépítésének az egyik alapvető lépése az információbiztonsági szabályzatok létrehozása, illetve bevezetése.

Az információbiztonsági szabályzatokban biztonsági követelményeket fogalmaznak meg, amely követelményeknek a különböző folyamat és technikai kontrollok bevezetésével és üzemeltetésével tud megfelelni a szervezet.

De honnan is származtathatóak a biztonsági szabályzatokban megfogalmazott követelmények?

Biztonsági szabályzatok kialakításánál figyelembe vesszük az ügyfeleink üzleti környezetét, informatikai infrastruktúráját, a vonatkozó törvényi előírásokat, az iparági gyakorlatot, illetve az információbiztonsági szempontból releváns szabványokat (pl. CobiT1, ISO/IEC 270002, COSO3 , ITIL4).

Az információbiztonsági szabályzatok kialakításán túlmenően el tudjuk végezni a biztonsági folyamatok kialakítását és a technikai kontrollok bevezetését is, ezzel biztosítva, hogy a szabályzatokban megfogalmazott követelményeknek megfeleljen a szervezet.

Kinek ajánljuk a szolgáltatást?

Olyan szervezetek számára,

  • ahol hiányzik a biztonsági keretrendszer követelményi szintje;
  • ahol léteznek ugyan biztonsági szabályzatok, de a bevezetésükben sok hiányosság tapasztalható;
  • ahol valamilyen törvényi követelménynek kell megfelelni, és ezért a biztonsági szabályzatokat ennek az elvárásnak megfelelően kell kialakítani.

Miért minket válasszanak?

  • Mert tanácsadóink jelentős tapasztalattal rendelkeznek információbiztonsági szabályzatok és folyamatok kialakításában;
  • mert nem csak tanácsadói, hanem ügyféloldali tapasztalattal is rendelkezünk;
  • mert a szervezet vezetői, középvezetői és szakértői szintjén is interpretálni tudjuk a szabályzatban megfogalmazott biztonsági követelményeket.