EN | HU

Filozófia

A név eredete

„A Brain Trust fogalom eredetileg egy politikai jelölt, vagy tisztviselő közeli tanácsadóit jelölte, akiket valamilyen területen szerzett szakértelmük miatt választottak a tanácsadói csoportba. A fogalmat leggyakrabban Franklin Roosevelt elnök tanácsadó csoportjához kötik, amely az elnök hivatali időszaka alatt működött. Manapság a fogalmat ennél általánosabban használják: politikai, vagy más döntéshozók tanácsadói csoportját jelöli.”1

A B-Trust név a „Brain Trust” fogalomból származik, annak a rövidítéseként jött létre. Ugyanúgy, ahogy Franklin Roosevelt elnök esetében, döntéshozók tanácsadói csoportját jelöli, amelyik egy szakmai területen, az információbiztonság területén nyújt segítséget döntéshozóknak.

Gyártófüggetlenség

Manapság egyszerűen lehetetlen termékfüggetlen módon foglalkozni információbiztonsággal.

A különböző biztonsági kockázatok megszüntetésére, vagy mérséklésére szolgáló megoldások jelentős része ma már valamelyik gyártó dobozos terméke, és ezeknek a termékeknek a részletes megismerése nem lehetséges a gyártóval kialakított partneri kapcsolat nélkül. Véleményünk szerint, auditálni és tanácsot adni is csak az információbiztonsági termékek átfogó ismeretének a birtokában lehet, hiszen mindkét esetben a javaslatok kidolgozásához ismeretekkel kell rendelkezni a megoldásként felmerülő lehetséges termékekről.

Akkor mégis hogyan legyen egy tanácsadó gyártófüggetlen?

A válasz aránylag egyszerű: saját lelkiismereti kérdése, hogy milyen megoldásokat javasol egy adott ügyfélnek, és melyeket nem, esetleg annak ellenére, hogy valamelyik vele partneri viszonyban levő gyártó üzleti érdeke ezt megkívánná.

A B-Trust kizárólag olyan gyártókkal, illetve termékekkel foglalkozik, amelyek iránt szakemberei elkötelezettek. Ez az elkötelezettség szakmailag megalapozott, hiszen a B-Trust szakemberei több évig használták sikeresen ezeket a technológiákat ügyféloldalon.